9.05.2009

cheesecaken

jeg er helt vildt cheesecakesulten. hvis jeg nu giver en opskrift, er der så ikke én der bager til mig?

150 g havregryn karamelliseres på panden i 50 g smør og 75g sukker. det er vigtigt at sukkeret smelter helt, før man putter smør på, og at smørret er helt smeltet også, før man tilføjer havregryn. ellers bliver det noget rod. det hele kommes i en springform, trykkes fladt med en ske og sættes til afkøling.

3 æggeblommer piskes med 250 g sukker, 25 g maizena og kernerne fra en vaniliestang. gem hviderne, de skal også bruges. vend det sammen med 2 bakker (400g) fuldfed philadelphiaost og 2 dl cremefraiche 38%. de stiftpiskede æggehvider vendes i til sidst.

massen hældes oven på havregrynsbunden og bages i ovnen ved 175 grader i 50-60 minutter. kagen skal afkøle langsomt inde i ovnen, ellers falder den for meget sammen (det er ikke altid man lige har tålmodighed til det, og den blir altså fin og lækker alligevel)

når kagen er afkølet skal den have et lag hindbær. man koger en pose (300-400g) op med lidt sukker og et skvæt vand, og stavblender det. det er et værre svineri! bagefter skal hindbærsovsen sigtes for kerner, og så tilbage i gryden for at få et opkog, og tilsat en spsk maizena. når det er kølet af, hældes det over kagen, og så tilbage i køleskabet indtil den skal spises. mm. cheesecake.

1 comment:

Baronmoron said...

Den skal jeg nok lave til dig på lørdag :D