9.15.2009

chow mein

så i weekenden syntes jeg, at det var på tide at prøve at kaste sig ud i tofuen. jeg har vegetariske ambitioner, som jeg ikke helt ved hvad skal ende med. men i hvert fald skal man jo starte et sted.

en klump tofu (220g)
en pose flade ægnudler
3 æg
1 rød peber
en håndfuld skåret hvidkål
3 juliennede gulerødder
en håndfuld choppede sukkerærter
en håndfuld bønnespirer
3 fed hvidløg

man lader ægnudler opbløde i varmt vand, de skal være helt aldente når de tages op og skylles i koldt vand og sættes til afdrypning.
bagefter steger man hvidløg og tofu godt i lidt olie, og tilføjer derefter gulerødder, rød peber og hvidkål som lynsteges møre. på en anden pande scrambles æggene, før de tilsættes retten sammen med sukkerærter, bønnerspirer og ægnudler . måske skal der lidt ekstra olie over, og så skal det bare lige have to minutter på panden, før man kan tilføje dressingen og servere.

dressing:
2 spsk soya
1tsk tamarind
2tsk mirin
2tsk risvineddike
et par dråber sesamolie
lidt tørret chili

lækker lynvegetarisk. satandyret craver protein, men jeg er godt tilfreds.

No comments: