12.31.2012

srilankansk fiskecurry

det her er den bedste måde at få fisk på efter min mening, retten er rimeligt hurtigt og også billig, når man har basisvarerne. jeg laver den tit, og den er god både med laks, hvid fisk og rejer. denne gang var det med laks.

400g laks
1 dåse koncentreret tomatpure (stor/høj dåse)
1 dåse kokosmælk
2 fed hvidløg
en klump ingefær
2 tsk sambal oelek eller 2 friske chilier
1 tsk sukker
1 løg
1/2 tsk tamarind
krydderier: 2 tsk gurkemeje, 1 tsk spidskommen, 1 tsk sennepsfrø, 1/2 tsk bukkehornsfrø, 3-4 nelliker, peber.
evt. frisk koriander til pynt

løg, hvidløg, ingefær og chili steges blankt i smagsneutral olie og tilsættes krydderierne der steger lidt med. derefter kommes tomatpasta, tamarind og sukker ved, og det får lov at stege lidt også, før jeg skruer ned for blusset og tilsætter kokosmælken. det får lov at simre lidt ind uden låg og smages til med salt, peber, limesaft, sukker og chili. retten skal være stærk, let syrlig og sød på samme tid og jeg serverer med basmatiris.


No comments: