10.25.2009

portergryde!

igår lavede jeg portergryde med mette i hendes nye hjem. jeg synes det er en fantastisk ret, og jeg har lavet det 3 gange i løbet af den sidste måned. satandyret er lidt mindre imponeret. og jeg vil godt indrømme at det smager lidt af karolines køkken og 80erflødegryde. så hvis man ikke er til den slags, kan man springe over. men helt ærligt, hvem er ikke det? bare en gang imellem. perfekt ret til en led oktoberaften.

600g choppet okseklump/gullaschkød el.lign.
1/2 liter porter (jeg har prøvet nogen forskellige med cirka ligemeget held)
en stor dåse koncentreret tomatpure
nogen rodfrugter at koge med (evt. bare lidt bouillon istedet)
4 fed hvidløg
en stor bakke svampe, hvilken slags man nu har lyst til.
krydder: enebær (bare et par stykker), allehånde, nelliker og laurbærblade.
lidt fløde

kødet skal brunes i lidt olie sammen med hvidløget. herefter hælder man bare porter og tomat ved, sammen med nogen rodfrugter (jeg bruger halverede løg, gulerødder og pastinak, og tager dem op igen før jeg serverer) og alle krydderierne. kogekogekoge, 3 timers tid. steg svampene i lidt smør og peber på panden. og så i med dem, og et par deciliter fløde, hvor meget man nu synes. jeg serverer rodfrugtmos med stor smørklat i til.

mig, mette, katrine og jannik spiste de første 2 tredjedele, spillede tp i 6 timer, og spiste så den sidste tredjedel ved 3tiden i nat. puh. tp-tømmermænd. jeg har ikke været så sent oppe siden jeg var ganske ung.

når jeg finder vores kabel til kameraet, skal jeg også lige have vist kagebordet til jespers fødselsdag, det var fint.

No comments: