11.02.2009

svulstige cookies

jeg har fået den her opskrift på cookies fra min fars kone, og har brugt den flere gange. de er lige som cookies skal være, store og sprøde og bløde/seje i midten. og selvfølgelig med så meget chokolade og nødder, at det næsten (men altså kun næsten) er lige rigeligt.


240 g blødt smør
1/2 tsk salt
180 ml sukker
180 ml rørsukker
2 æg
560 ml mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kogende vand
220 g hasselnødder
300 g mørk chokolade

smør, salt og sukker røres grundigt sammen. tilsæt æg, og pisk godt. tilsæt mel. bland kogende vand med bagepulver og tilsæt til dejen. hak til sidst chokolade og hasselnødder, og bland med resten af dejen. dejen placeres på en bageplade i små halvflade "kugler", lidt større end en bordtennisbold. bag 8-12 minutter ved 175 grader. kagerne er helt bløde når de kommer ud, og skal køle helt af før de blir rigtigt håndtérbare. så holder de sig tilgengæld også lækre og sprøde i flere dage.

2 comments:

linda; said...

De ser gode ud. Tak fordi du deler.

Nanna Uhrbrand said...

De er dejlige småkager, jeg har bagt efter din opskrift i dag, og forsøgt mig med skumfiduser som fyld i stedet for chokoladen.

tak for opskriften!